Hae tästä blogista

tiistai 18. elokuuta 2015

Hyväkäytöksinen ? Toivottavasti ei ainakaan aina…


Suuresti ihailemani Eleanor Rooseveltin mukaan hyvin käyttäytyvät naiset harvoin tekevät historiaa. Kerätessäni kuvitukseksi lempisitaattejani, huomasin että mitkään pikkusievät ajatelmat eivät minuun uppoa, vaan ripaus kansalaistottelemattomuutta tai sopeutumattomuutta pitäisi elämässä aina olla. Sillä siellä missä kaikki ajattelevat samoin, kukaan ei juuri ajattele lainkaan…

Mutta siis mikä ihmeen agentti ? Olisikohan korkea aika vähän esitellä itseäni. Olen 40++ ikäinen nainen, äiti, vaimo, opiskelija, alanvaihtaja, tuunaaja, tekijä ja haaveksija. Taivaanrantaa tulee maalattua usein, muutenkin pensseli on mieluisin työkalu. 

Historiasta oli tulla ammatti minulle, nyt se on rakas harrastus. Itselleni mielenkiintoisin ajanjakso ulottuu 1800-luvun puolivälistä maailmansotien jälkeiseen aikaan.
Sanakirjamäärityksen mukaan agentti on filosofisessa merkityksessä toimija ja toteuttaja. Sopii ajatusmaailmaani, kyllä. Haluan tuunata vanhasta uutta, askarrella, tehdä romusta rakasta ja vanhasta uutta tai ainakin käyttökelpoista. Ideoita riittää, materiaaliakin haalin, toteutus joskus ontuu. Myönnän, että puhun ja suunnittelen siis ennemmin kuin teen. Miten muuttaa useammin inspiraatio toimeen tarttumiseksi; siinäpä minulla haastetta.
Hallintotieteessä muutosagentti on henkilö, joka suostuu ottamaan henkilökohtaista riskiä edistääkseen muutoksen liikkeelle lähtemistä olosuhteissa jotka ovat kypsiä muutokselle. Tämäkin passaa, käytän mieluusti tilaisuuden hyväksi paasatakseni jatkuvan kasvun ja kuluttamisen sekä kertakäyttökulttuurin mahdottomuudesta. Toiminko kuitenkin itse niin kuin haluaisin toisten toimivan ? En likikään, kulutustavoissani ja ekologisuudessani on hurjasti parannettavaa. Olisin varmaan konsulttina omimmillani.  ” Kaikki eivät voi ja jotkut eivät viitsi, siinä kaikki” sanoo aiheesta viisaasti Nalle Puh.
Olen teknisesti rajoitteinen, tytär ihmettelee, enkö oikeasti näe miten epätarkkoja valokuvia otan. Tottapuhuen, en. Valokuvaus kuuluu asioihin, johon haluaisin laittaa enemmän aikaa ja energiaa, opetella enemmän ja tulla paremmaksi. Ja kun tarpeeksi vaatimattomasta tasosta aloittaa, niin kehitys on taattu.

Aloitin blogin pitämisen osittain motivaatiokeinona itselleni. Vaan ketä minä tässä huijaan, jokainen kävijä, lukija ja kommentoija on minulle iso juttu. Kyttään kävijämääriä, riemastun kommenteista ja haaveilen tasaluvuista lukijoissa.


”Jos joku haluaa taputtaa”, sanoi Ihaa luettuaan runon, ” nyt on oikea hetki”.Sitaatit;
https://www.flickr.com/photos/pictoquotes/13347527135/10 kommenttia:

 1. Olipa kiva ja kiinnostavasti kirjoitettu postaus. Hauska myös vähän tutustua. T. Blogisisko 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli tosi mukava blogiflow. Todella hauska tutustumiskierros tästä syntyikin!

   Poista
 2. Tervehdys, täällä toinen blogisisko, johon kuvauksesi sopivat myös melko lailla hyvin. :)

  VastaaPoista
 3. Kiinnostava ja mukaansatempaava postaus :) t. Blogisisko

  VastaaPoista
 4. Olipa hauskasti toteutettu esittely! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Mukavaa vappua ja pitkää viikonloppua!

   Poista
 5. Ihana kirjoitus! Kiva lukea susta lisää. :)

  VastaaPoista