keskiviikko 26. elokuuta 2015

DIY; entinen tuoli, nykyinen pöytä
Olemme metsästäneet tyttärelle pinnatuoleja kunnostettavaksi. Joskus on kuitenkin pakko nostaa kädet ylös ja tunnustaa, ettei tavarasta enää ole siihen mihin se on alun perin tarkoitettu. Näin kävi pinnatuolikaunokaiselle, joka oli viime vuodet joutunut viettämään rankkaa ulkoilmaelämää. Parhaamme kyllä yritimme mutta potilas ei ollut enää pelastettavissa. Kerros kerrokselta istuinosa osoittautui liian rikkinäiseksi ja aaltoilevaksi.Pari viikkoa sitten käydessämme ensivierailulla Vantaan Lanttilassa ostin ison kauniin pyöreän tarjottimen nimelliseen kahden euron hintaan. Jo ostohetkellä tiesin, että haluan tarjottimelle jalat ja tarjotinpöydälle paikan sohvan vieressä apupöytänä. Koska tarjotin on toiselta puolelta musta ja toiselta valkoinen halusin säilyttää tarjottimen irrallisena.Alkuperäisenä ajatuksenani oli tehdä tarjotinpöydästä 3-jalkainen.Pyörittelin mielessäni tapoja yhdistää harjanvarsista katkaistut pätkät kauniisti toisiinsa, enkä millään keksinyt. Mies sitten ehdotti pinnatuolin sahaamista poikki ja jalkojen ottamista uusiokäyttöä, ja hemmetti, ideahan toimi. Pari tuntia ahkeraa hiomista, suihkaus valkoista mattamaalia kinttuihin, ja siinä se! Tarjottimen kääntämällä saa vielä kivasti halutessaan vaihtelua pöytään. Tarjotin asettuu todella tukevasti jalkojensa päälle; ei huoju eikä heilu.

Näin vähällä työllä muuttui hylky helmeksi ja entinen `tikkuja-takamukseen` tuoli sai jatkaa elämäänsä pöytänä. Pitkään aikaan ei mikään tuunaus ole tuntunut niin hyvältä kuin tämä, tykkään ihan hulluna!

Maalasin kyllä siis ulkona, toin jalat vain sisälle kuivumaan

7 kommenttia:

 1. Kiva, että piipahdit blogiini kommentin kera. Ihan huippu-tuunaus! Jään innolla seurailemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tervetuloa! Tämä tuunaus oli kyllä kiva tehdä, saa katsoa saanko pitää omassa olohuoneessa, vai omiiko tytär itselleen....

   Poista
 2. Onnistunut muutos, tuli hieno ja käyttökelpoinen tarjotinteline.

  VastaaPoista
 3. Peevelin hyvännököinen :D
  Ja minähän pistin idean korvan taa....

  VastaaPoista