Hae tästä blogista

maanantai 16. toukokuuta 2016

..saaressa pikkuinen norppa..

Pullervo. Kuva WWF Suomi

Ehkä maailman söpöin suomalainen paistattelee tässä kuussa melkoisessa mediajulkisuudessa. WWF Suomi on nimittäin asentanut toukokuun ajaksi web-kameran paikkaan, jossa saimaannorpan on usein nähty lepäilevän. Norppalivessä vieraillessa kannattaa muistaa, että kärsivällisyys on hyve – aina norppa ei nimittäin kivellä viihdy. Mutta koukuttavaa norppalive kyllä on, huh sentään. Viime päivinä on melkein joka kerta koneelle tullessa pitänyt käydä ensimmäisenä kurkkaamassa norppalivessä, josko Pullervo olisi paikalla.

Saimaannorppa on yksi maailman harvinaisimmista hylkeistä.  Se on yksi harvoista makeassa vedessä elävistä hylkeistä. Jos päästämme saimaannorpan häviämään Saimaalta, häviää koko laji maailmasta. On suomalaisten kunnia-asia pelastaa norppa sukupuutolta. Nykyisin Saimaannorppia arvioidaan olevan noin 320 yksilöä. Kanta on niin pieni, että välittömän sukupuuton uhka on kaiken aikaa olemassa. WWF Suomi on suojellut Saimaannorppaa aktiivisesti vuodesta 1979.

Norppaliveä pääset seuraamaan täältä. Livekuva löytyy sivun alalaidasta, mutta hiljennä ihmeessä hiirikättäsi matkalla norppaliveen  ja tutustu WWF:n työhön Saimaannorpan kannan pelastamiseksi.


Norpalle ei aiheudu kamerasta häiriötä.

3 kommenttia:

  1. Meidän poika jutteli just eilen saunassa tuosta asiasta. Ovat koulussa käyneet sivustoilla nyt muutaman kerran... ;)

    VastaaPoista
  2. Kaikki näkyvyys Saimaannorpan kannan vahvistamiseksi tehtävälle työlle on kyllä tarpeen, hyvä että koulussakin on innostuttu sivustolla käymään!

    VastaaPoista
  3. Haa, onnistuin bongaamaan Pullervon! Muutama kerta piti käydä, ennen kuin oli "kotosalla"

    VastaaPoista