Hae tästä blogista

keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Hello Elisabeth!

 Elizabeth II  vuonna 1929. Lähde Time Magazine. Public Domain

Tällä viikolla tulee kuluneeksi jo ihan käsittämättömät 40 vuotta siitä kun Englannin kuningatar Elisabeth II oli valtiovierailulla Suomessa. Ihka ensimmäisellä Suomen käynnillään hänelle esiteltiin täysi laidallinen suomalaisuutta; metsätöitä, maastolounastamista, lettuja, koskenkorvaa ja luontoarvoja. 


Olin vierailun aikana ihan pikkuinen tyttö mutta muistan lähtemättömästi minkä vaikutuksen kuningattaren täydellinen eleganssi minuun tekikään. Näin jälkikäteen katsottuna, kyllähän tuo kuningattaren hymy näyttää hetkittäin vähän väkinäiseltä, kun hän urhokkaasti  rämpii kypärä kädessään ja korkokengät jalassaan suomalaisessa talousmetsässä.  Ylen elävässä arkistossa on nähtävänä  Mirja Pyykön ja Armi Kyynäräisen raportti kuningattaren Suomen vierailusta ja erityisesti kuningattaresta hurmioituneista suomalaisista. Hello Elisabeth! -ohjelma voitti toisen palkinnon Monte Carlon ajankohtaisohjelmien festivaaleilla vuonna 1977. Pääset katsomaan 25 minuutin pituista dokumenttia tästä
4 kommenttia:

 1. Voi, kiitos tästä postauksesta ja filmeistä (en tiennytkään että sellaiset oli olemassakaan). Olin nimittäin itse tuolla paikalla talousmetsässä katsomassa naapurin tytön kanssa Kuningatarta. Olin silloin 15-vuotias. Eihän meitä tietenkään lähelle päästetty mutta kyllä minä jonkun valokuvan sain otettua, en vaan harmikseni enää löydä niitä mistään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, olen kateellinen. Muistan miten iso tapaus tämä kuningattaren vierailu Suomessa olikaan..

   Poista
 2. Hih, vai sellaista ohjelmaa oli järjestetty kuningattarelle! :D Hauskan näköistä, kun kuningatar rämpii metsikössä edustamassa.

  Haastoin sinut muuten kirjahaasteeseen blogissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjelmassa oli kyllä jotenkin hyvin tiivistetty suomalaisuus. Kuningatar lienee kuitenkin pohjimmiltaan aikamoinen ulkoilmaihminen, ja olisi varmasti nauttinut ohjelmasta enemmän jos ei protokolla olisi häirinnyt.

   Poista