sunnuntai 8. toukokuuta 2016

DIY; KasvitaulujaEteisen vanhoista puulaatikoista rakentamani kokonaisuus (siitä enemmän juttua  täällä ) kaipasi jotain piristystä ympärilleen. Tykkään vanhoista kasvikuvista ja minulla on jemmassa  useampiakin vanhoja kasvistokirjoja. En sitten vaan kuitenkaan raatsinut alkaa repiä niistä sivuja irti. 

Sen sijaan päädyin Valkoinen leinikki -blogin kautta  sivustolle jossa on skannattuna lukuisia botaniikan alan kirjoja. Sieltähän  löytyikin vaikka miten paljon upeita kasvikuvia. Sivusto sallii materiaalin kohtuullisen käytön, ja määrittelin kuvien tulostamisen omalle seinälle juuri sellaiseksi. Tästä linkistä pääsee suoraan tutkimaan sivuston thumbnail-kuvia.Pilkoin kulmastaan kolhiintuneen pahvisen arkistokansion pohjapahveiksi ja liimasin kuvat paikalleen vesi-liima –seoksella. Yläkulmaan vielä metallirinkula ripustusta varten, ja valmista tuli! Yhteen pahveista jätin kansion selkäosasta pienen liepeen, joten nyt kuvan voi siitä ripustaa suoraan mihin tahansa hyllyn tai kaapin reunaan.

Olen ihan tahallani liimannut kuvat pahveihin ei-niin-suurella-pikkutarkkuudella vaan vähän krouvilla työotteella. Ei haittaa, vaikka lopputulos näyttää melkoisesti ajan patinoimalta; semmoiselta kuin kuva olisi ollut jo ihmisiän verran jossain pölyisässä paikassa odottamassa löytäjäänsä.


Meidän perheessä on jo kaukana takanapäin ajat jolloin lasten kesäläksynä oli kerätä kasvisto itselleen. Vasta nuorimmaisen kohdalla koululaitos oli helpottanut tehtävää sen verran, että valokuvat riittivät, eikä kasvien keräämistä ja prässäämistä kirjapinojen alla enää vaadittu. Pitäisiköhän tänä vuonna ottaa itselle yhdistetty kuva&kasvihaaste ja kerätä digitaalinen kasvisto lähiluonnosta? 

PS. Jos pahvi tai kuvatuloste ei näytä tarkoitukseensa tarpeeksi patinoituneelta, keitä kupillinen teetä itsellesi. Juotuasi teen voit hellävaroen painella kuvaa ja pahvia sillä käytetyllä teepussilla.  Ai irtoteetä? Pullasudilla kupin pohjalta teenjämillä? Saattaa toimia kahvillakin.

12 kommenttia:

 1. Oi miten kivoja, ja näyttävätkin 'vanhoilta' <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitsin tulostettavaksi sellaisia kuvia joissa oli jo valmiiksi vähän pohjaväriä.

   Poista
 2. Kva idea. Vanhentaminen toimii kahvilla mielestäni paremmin. Mukavaa alkavaa viikkoa. t Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa, pitää pistää muistiin tuo kahvikikan kokeilu.

   Poista
 3. Nämä on upeita! Olen kuolannut sisustuslehtien vanhoja koulujen isoja kasvikuvia. Näin voisin saada omia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko huomannut, että Taito Shop myy Ebba Masalinin opetustauluja uustuotantona ihan kohtuuhinnoin.
   http://www.taitoshop.fi/Tuotemerkit/Ebba_Masalin_opetustaulutuotteet/Julisteet

   Poista
 4. Ihania tauluja! <3 Ostin juuri paikallisesta sisustusliikkeestä neljä kasvaiheista korttia. Jostakin on varmaan luovuttava hääkorttina, kun niin jo isännälle hankintaa perustelin ;) mutta vielä mietin, että miten niitä käyttäisin…Ovat kovin kauniita, mutta olen vähän nihkeä koristelija… Meillä on seinillä lähinnä maalauksia ja ihan pari isoa valokuvaa.

  VastaaPoista