maanantai 9. marraskuuta 2015

Kastehelmi meets Aarikka .. tai jotain
Innostuin herneistä tehdystä kranssistani niin kovasti, että arvatenkin homma lähti taas lapasesta. Mittailin kaupassa säilykkeitä sillä silmällä, että mikähän purkki muistuttaisi eniten kooltaan ja muodoltaan Kastehelmen lasituikkua. Näillä kriteereillä meillä sitten päädyttiin tänään syömään tonnikalaa tomaattipyreellä. Perhe ei kauheasti kiitellyt valintaa. 


Ja jo ennen kuin ruokailun tiskit olivat päätyneet tiskikoneeseen, oli säilykepurkit  rei´itetty porakoneella, kuorrutettu herneillä ja maalattu mustaksi. No jaa, kun oikein silmiä siristää, niin kyllähän näistä vähän Kastehelmi tai Aarikka fiboja saa, ainakin hämärässä, hyvällä tahdolla ja huonolla näöllä varustettuna. 

Jos ei näistä nyt ihan klassikon korvaajaksi ole, niin eipä olleet panoksetkaan huimat; herneitä viidellä sentillä ja vähemmän kannettavaa metallinkeräykseen. Kastehelmi kohtasi Aarikan tai ainakin tonnikala törmäsi tomaattipyreeseenPs. Tiskit on edelleen tiskipöydällä.

Ps2. Huomenna voisi tehdä lopuista herneistä keiton, jotta nämä jäisivät lajinsa viimeisiksi…5 kommenttia:

 1. Hmmm....pitääkös tästä lähteä herneostoksille....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuten taida enää olla ruoka-aine, jota joka taloudesta löytyisi...

   Poista
 2. Hauska idea :) mulla olis herneitä tuolla kaapissa....

  VastaaPoista
 3. Nää sun "aarikat" on tosi ihania! Multakin löytyi pari säilykepurkkia kaapista joista mun piti joskus tehdä sellaiset kruunun malliset tuikkukipot mutta en ole vielä saanut aikaiseksi. Tuollaisia aarikoita mun on turha yrittääkään tällä kärsivällisyydellä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää kaikenlainen kierrättäminen on siitä jännä juttu, että alkaa katselemaan arkisia asioita ihan uudella tavalla.

   Poista