sunnuntai 22. marraskuuta 2015

DIY: Tunnelmavalo servetinpalasistaSOME:ssa on viime aikoina tullut vastaan toinen toistaan kauniimpia itse tehtyjä lahjapaketin mallisia tunnelmavaloja.  Ajattelin ryhtyä sellaista itsellekin paperinarusta tekemään, mutta aikomus ei päässyt käytännön toteutukseen saakka, koska talosta ei löytynyt riittävästi liimaa tai liisteriä paperinarujen pyörittämiseen. Koska valosarjakin oli tätä varten jo etsittynä, niin pitihän sitä jonkinlainen tunnelmavalo siis kuitenkin rakentaa.  Päädyin leikkaamaan kaksi kaunista paperista lautasliinaa neljään osaan, poistin pari alimmaista kerrosta ja laminoin servetin palaset  (kaksi palasta kumpaakin) kuumalaminointilaitteella. Laminoidut servettineliöt sitten rei ´itin ja sidoin paperinarun pätkillä yhteen. Solmimisnarujen päät näkyvät tuolla kuvissa, ajattelin ensin leikata ylimääräiset pois, vaan saattaahan nuo tuolleenkin jättää... Sitten ei muuta kuin valosarjan tiputus neliön keskelle ja niin on tunnelmavalaisin valmis. Olipa mukavaa, helppoa ja edullista. Nyt kyllä tekisi mieli lähteä metsästämään jokin jouluinen servetti. Jos tekee kaikki sivut samanlaisiksi, niin silloinhan yksi servetti riittää.

PS. Tunnustan olevani lautasliinavaras. Jos pöytään on katettu kaunis servetti, niin pyyhin sitten mieluummin (salassa tietysti) suuni vaikka paidan hihaan ja laitan servetin käyttämättömänä talteen, myöhempää hyödyntämistä varten.

8 kommenttia:

 1. Myös vieruskavereiden käyttämättömät servetit lähtee mun mukaan.
  Ja mielelläni ilmoittaudun vapaaehtoiseksi keräämään kahvikupit pöydästä ja samalla laitan talteen siistit servetit.

  VastaaPoista
 2. Hauska idea :)
  Minä joksus laminoin A4-kokoisia alustoja rinsessoille ruokapöytään....minnehän nekin on joutuneet kun ei tulleet muutossakaan vastaan??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppikseltä ostettu laminointilaite on kyllä ollut hyvä ostos! Sitähän voisi seuraavaksi vaikkalaminoida jotain kaunista, sitten leikata laminaatti suikaleiksi ja punoa joku pärekorin tapainen....

   Poista
 3. Oi voi, tämä miellyttää mun silmääni! Oon just hamstrannut tuon tyyppisia vintage ruusukuvioisia lautasliinoja kun tajusin, että ne vaan on just nyt ihan hullun kauniita mun mielestä. Mulla on yks ihan toinen idea niiden varalle, mutta tääkin on kyllä hyvä! kun ei maksa paljon, niin raskii hävittää sitten kyn vintageruusut ei enää innosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja solmut purkamalla menee varastoitunakin pieneen tilaan ..

   Poista