Hae tästä blogista

torstai 13. lokakuuta 2016

DIY; kirjanmerkkejä kirjanselyksistäOn ollut vähän kiire; töitä, koulupäiviä, kotihommia, harjoittelua, erilaisia proggiksia, tiedonhakua ja tenttiin lukua suloisesti sekaisin ja monasti päällekkäinkin.  Hankin tänä syksynä kaaoksen kesyttäjäksi ensimmäistä kertaa moneen vuoteen kalenterin, jotta pysyisin perillä missä milloinkin oikein pitäisi olla. Mitään suurta järjestelmällisyysbuustia en ole kalenterin käytönkään myötä itsestäni kuitenkaan havainnut.Ensimmäisenä kiireestä on kärsinyt kotihommat; hellan keittolevyllä näkyi tänään kunnon kerros pölyä ja tyhjiä pakastepizzalaatikoita polttelemalla melkein lämpiäisi sauna ilman klapeja (joita btw pitäisi myös ehtiä pilkkomaan jotta talvella ei tarvitse todellakin siirtyä lämmittämään saunaa pizzalaatikoilla) . Myös Vintagentti  on kiireestä kärsinyt, kirjoitustahti on ollut hitaanpuoleinen ja sellaisena pysyykin vielä tovin.

Sängyn vieressä ja yöpöydällä on kasoittain kirjoja luettavaksi, nootitettavaksi tai ihan vain selattavaksi. Rahamäärällä jonka tänä syksynä olen maksanut kirjastoon myöhästymismaksuina olisi muutamankin kirjan ostanut ihan omaksi asti. Kirjaston kirjakasat tarvitsivat epätoivoisesti lisää hyllytilaa, jota koetin järjestää raakkaamalla omaa kirjahyllyä tyhjemmäksi. Pari vanhaa risaa kirjaa oli jo matkalla paperinkeräykseen, kun muistin nähneeni jossain kirjankannen selyksistä tehtyjä kirjanmerkkejä.Leikkasin siis selkämykset kirjoista talteen , paukautin pienen purjerenkaan selkämykseen, lisäsin pari mokkanauhahapsua renkaasta läpi ja kas; kirjanmerkit ovat valmiit.
Kiire, kiire, olen jo myöhässä, Katkeaako nyt kuningattaren pää? Kuvalähde Disneyclips.com

Ja kaikki se kiire ja hommat mitkä pitäisi tehdä ja jutut jotka opetella; miten ne taklataan?   Ihan samalla tavalla kuin elefantti syödään eli pala kerrallaan. Taidan hilata uudet kirjanmerkkini kirjapinon viereen ja alkaa hommiin..

8 kommenttia:

 1. Luovuus ei kuole kiireessäkään. Hyödyllinen idea ja helppokin.

  VastaaPoista
 2. Olipa kiva idea! Ja vanhojen kirjojen selkämykset on kyllä siihen tarkoitukseen kaikkein komeimmat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvallisten irtokansien myötä on varsinaisten kansien näyttävyys kokenut inflaatiota, vanhat on upeita!

   Poista
 3. Vanhat kirjat ovat niin kauniita, ja ilahdun aina kun näen niitä uudelleenkäytettävän. Tämä on tosi kiva tapa! Kiva kun jaoit tämän! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entisenä kirjapainoalan ihmisenä ihailen myös vanhojen kirjojen kauneutta.. ja sidonnan huolellisuutta.

   Poista
 4. Joko sulla on ajatus mihin käytät noi kannet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmää vielä ole niille mitään käyttöä suunnitellut. Kirjan sisuksetkin on laitettu talteen odottamaan myöhempiä käyttöjä...

   Poista