maanantai 14. syyskuuta 2015

DIY: Lasipullon katkaisu kotikonsteinKylläpä meni viinipulloja viikonloppuna, huh sentään.  Kolme pulloa taisi kulua, jos pysyin oikein laskuissa mukana. Viiniä ei kyllä puolestaan kulunut pisaraakaan, vaan pullot olivat lasinkeräykseen matkalla olleita yksilöitä, jotka saivat lasinkeräyksen sijaan uuden elämän puutarhalyhtyinä.

Minulla on nimittäin pari pyöreää metallirunkoista lyhtyä, joista on sisältä mennyt lasi rikki. Olen sovitellut niihin kauniita sinisiä (pantittomia) viinipulloja. Vaan miten saada siististi pullonkaula poikki ? Internetin ihmeellinen DIY-maailma tarjosi konstiksi kynsilakanpoistoaineeseen kastetun villalangan kietomista pullon ympärille ja polttamista. Villalangan palamisen jälkeen pullo kastetaan nopeasti kylmään veteen, jolloin lämpöero napsauttaa pullonkaulan siististi poikki.   Näin se homma toimii, noin niin kuin teoriassa…


Luottoni kynsilakanpoistoaineen tehoon on aika heikko, joten vaihdoin samantein nesteen astetta ytympään tavaraan eli mineraalitärpättiin. Aloituskin vähän viivästyi kun ensin piti vähän kinata suojalasien käytöstä. Voitin ja suojalasit päässä alettiin pulloja sitten pihamaan hiekkatiellä poltella sunnuntaina aamutuimaan.  Onneksi käytössä oli kolme pulloa, koska vasta viimeisessä kaulan katkaisu onnistui kohtuullisen tasaisesti. Oppimiskäyrä kulki kyllä ylöspäin, kuinkahan hyväksi sitä tässäkin asiassa oikein tulisikaan jos olisi enemmän pulloja katkottavaksi..


Sen verran jäi katkaisutekniikka kiinnostamaan, että mielessä pyöri mitä kaikkea muuta sitä voisi kaulattomista tai pohjattomista pulloista tehdä. Pinterestistä bongasin katkaistuun kaulaan rakennettuun tuulikelloon mikä näytti ihan kivalle. Jos siis tuulikelloista tykkää, minä kun en tykkää.  En edes tuunaushengessä.


No ihan sitä kympin viinipullon tuunausideaa odotellessa, saattaisin voida kyllä tehdä inspiraatio- ja materiaalinhankintamatkan Alkoon. Jos vaikka jonkin oikein kauniin värisen pullon löytäisi tulevia kokeiluja varten. 
2 kommenttia:

 1. Kiitos ohjeista. Yksi yritys takana. Paksulasinen pullo katkesi vähän aiottua ylempää.
  Tavoitteena käyttökelpoinen lasinen lampunvarjostin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paksussa lasiaa on haastetta.. Itse katkoin ohutlasisia pulloja.

   Poista