keskiviikko 2. syyskuuta 2015

DIY: desimittoja
Joka taloudessa on varmaan omat sellaiset jutut, jotka ovat aina kateissa ja joita ei koskaan ole tarpeeksi. Meillä sellaisia ovat kuorimaveitset ja desimitat. Aiemmin kateissa oli aina myös purkinavaajat, kunnes kerran ostin niitä niin monta, että nyt löytyy aina.  
Astiakaappeja viikonloppuna kohnatessa tuli eteen yksi jos toinenkin pariton kuppi ja muki. Liian kauniita poisheitettäväksi ja liian pieniä arjessa käytettäväksi.  Kauneimmat yksittäiskappaleet saivat siis uudet elämän desin mittoina. Kuppiin mitataan desi vettä ja tehdään veden yläpintaan pieni merkki. Varovainen sisäpinnan kuivaus tai odottelu – posliinitussilla kirjoitetaan mittataulukko kupin sisäpintaan.  Tuotos laitetaan vielä uuniin (noin 160 astetta, 40 minuuttia), jonka jälkeen kirjoitus kestää astianpesukoneessa pesun.  Näin tuli yksi arjen ongelma ratkaistua. 

Okei, käsialaa olisi voinut vielä vähän hioa ja taipua käyttämään kaunokirjainten sijaan tikkukirjaimia (vai miksi niitä nykyään kutsutaan ?). Tämä DIY oli niin nopea ja helppo, että jahka sopiva vähän isompi muki tai kannu tulee vastaan, niin teen sitten lisää. Ja koitan vakauttaa käden paremmin. Idea poimittu muistaakseni kierrätysideoita fb-ryhmästä.


EDIT: Osallistun tällä *vanhalla* postauksella Pieni Lintu -blogin makrotex -haasteeseen, jonka aiheena on `Kupillinen`. Linkistä voi käydä katsomassa miten muut ovat aihetta käsitelleen.

19 kommenttia:

 1. Hauska idea, hyvä lahjaideakin! Taatusti yksilöllistä!

  VastaaPoista
 2. Tämä on hyvä idea, monesti tosiaan kateissa, kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joitain juttuja ei vaan voi olla taloudessa liikaa..

   Poista
 3. Tämäkin on niin hauska idea! ♡♡

  VastaaPoista
 4. Ei vitsi miten hauska idea. Nerokasta.

  VastaaPoista
 5. Upea idea ja ihania kuppeja, ei noita kyl raaskiskaan pois heittää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, pääsivät näin kaapin perukoilta käyttöön.

   Poista
 6. Kauniita mittoja! Minunkin on pitänyt tehdä samaisia, mutta vielä on jäänyt tekemättä...

  VastaaPoista
 7. Kylläpäs tuli kivan näköiset mitat! :D Oikein mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 8. Hieno idea - hyödynnetään tarpeen tullen

  VastaaPoista