keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Kodasta loungeksi - ulkoterassin muutosta



Meidän perheen elämä pyörii kesällä pitkälti pihakatoksessa (täällä enemmän kuvia kyseisestä paikasta).  Tykkään mustan värin tuomasta aavistuksen (hah, aikamoinen understatement)  pimeästä tunnelmasta, mutta pakko myöntää, että mustine rottinkituoleineen ja lampaantaljoineen paikka toi mieleen kodan tai oluttuvan.  Eikä asiaa yhtään auttaneet pyynnöstäni kattoon ripustetut valot.  Lopputulos ei ollut ihan kuvitelmieni kesäinen lamppuketju. Voihan niitä valoja katossa kutsua vaikka miten pontevasti kausivaloiksi, mutta jouluhan niistä ensimmäisenä mieleen tulee.



Siispä oli tarve reivata ulkoterassia astetta kesäisempään suuntaan.  Kuvan hylly tuli korvaamaan viimevuotista metallikaappia, joka päätyi talveksi keittiöön ja jäi sille tielle. 


Mustat korituolit vaihtuivat päittäin kesäkeittiön Ikean Lillberg-sohvaan. (Lillberg on jo tuotannosta poistunut,  mutta IKEA hoi, voisiko mallin  palauttaa tuotantoon vaikka kovapuisena ulkokalusteena. Vähän vaihtelua polyrottinkiseen tarjontaan..)  Vielä tarvittiin jonkinlaista kevyttä kohdevalaistusta  joulukausivaloja täydentämään.



Käväisimme viikonloppuna Perniössä legendaarisessa hamstraajien paratiisisissa eli Maurin Makasiinissa. Maurin Makasiinin jatko on ollut epävarmaa, mutta nyt paikalle on löytynyt uudet yrittäjät ja paikka on auki näin alkuun ainakin viikonloppuisin. Kannattaa ehdottomasti käväistä, jos Perniön asema vähääkään osuu kesäreitin varrelle.  Iso ulkorakennuksellinen täynnä  kaikenlaista nostalgista ja tarpeellista  mutta myös tavaroita, joita et tiennyt kenenkään tarvitsevan.



Makasiinilla silmään osui hyllyllinen erilaisia kattolampun lasikupuja. Mieleen tuli vahva jonkinlainen visio etelän ulkoravintoloiden valokuutioista tai jostain kotimaisesta design-lampusta. Ostin siis vitosella kaksi kattoon tarkoitettua lampunkupua. Kotimatkalla käytiin vielä kaupasta hakemassa niiden sisään pienet  led-valot, ja kas, uudet tunnelmavalot olivat valmiit.


Kodasta otettiin siis aimo harppaus kohti lounge-tilaa. Voiko täällä nyt enää mitään olutta, makkaraa ja jalkapalloa -iltoja viettääkään, mitäh? Noh, seuraavan kuukauden ajan terassi toimii kyllä jalkapallokatsomona.  Enää yksi piikki aamukammassa!



PS. Googlettelin vähän. Se design-lamppu mistä päähän syttyi jonkinlainen mielikuva, taitaa olla Harri Koskisen Pur tai Cosy.





16 kommenttia:

  1. Upealta näyttää ja nuo "design-lamput" ovat kerrassaan hieno idea!

    VastaaPoista
  2. Onpa viihtyisän näköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Täällä kyllä tosiaan viihdytäänkin lähes kaikki kesäinen kotonaoloaika..

      Poista
  3. Kyllä terassit, parvekkeet ja pihat ovat tärkeitä näin kesällä meille pohjoisessa asuville. Ihanaa viihtyisyyttä ja terassinautintoja kesän täydeltä! :)

    VastaaPoista
  4. Todella viihtyisän näköistä, hylly kasveineen ja lamppuineen on tosi kiva! Tuolla kelpaa kyllä viettää aikaa :) Hauskaa juhannusta!

    VastaaPoista
  5. Oi miten kivalta näyttää, niin kaunista ja viihtyisää! Lamput on hauskat:) Siellä taitaa olla nyt kesäloma menossa kun oli vain yksi piikki aamukammassa:) Ihanaa lomaa, juhannuksen jatkoa ja kesää♥ Toivotaan että ilmatkin taas paranisivat ja tulisi niitä hellepäiviäkin lomalaisille♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, lomakammassa on vielä piikkejä muutama enemmän... Ensin laskettiin päiviä futiksen MM-kisojen alkuun :) Hyvää juhannuksen jatkoa, tänään taitaa tulla edellisiä aurinkoisempi päivä.

      Poista
  6. Yah begitulah, backlink dari google ini memang perlu untuk kita kejar dan kita dapatkan

    VastaaPoista
  7. artikelnya sangat bagus, terima kasih telah membagi informasi tersebut

    VastaaPoista
  8. Kabar Baik Untuk Para pencinta Game
    Karena di Bulan januari ini Sudah keluar Game RPG Online Terpopuler Se-Asia
    Penasarankan Game nya Seperti apa???
    Kalian bisa dilihat game nya dari link di bawah yaaa

    VastaaPoista
  9. Menarik sekali, perlu saya coba ini..
    kebetulan lagi cara tentang hal ini.

    VastaaPoista
  10. Mau mendapatkan pelayanan yang baik dan ramah???

    Modal Kecil bisa mendapatkan hasil yg luar biasa...

    VastaaPoista
  11. Info menarik dan boleh sekali dicoba, Makasih buat infonya dan sukses selalu.

    VastaaPoista