maanantai 21. toukokuuta 2018

Tehtaanmyymälä -vinkki kesälomareissuille
Varsinais-Suomessa koko ikäni eläneenä on  lapsuuteni ja nuoruuteni  ollut kyllästetty Muurlan Lasin kipoilla ja kupeilla.  Tiiätkö, sellaisilla susirumilla `taidelaseilla`, googlaa vaikka jos et tiedä mimmoinen on ruma lasiesine.  Näillä hoodeilla (Salon seudulla siis) tuota Muurlan Lasin vanhaa tuotantoa riittää  pyörimään yllin kyllin  astiakaappien takanurkissa  ja kirppiksillä liikatarjonnaksi asti. Eipä siis ole kummoinenkaan ihme, etten ole tullut vierailleeksi tuossa aivan lähellä olevassa Muurlan Lasin tehtaanmyymälässä varmaan kertaakaan aikuisiällä.


Nyt tuli kuitenkin asiaa.  Etsin netistä  tietoa Vilikkala  Tradehousen Kotisäkeistä. Kotisäkki on sisäkäyttöön tai puutarhaan soveltuva huovan kaltainen säkki, joka on valmistettu kokonaisuudessaan kierrätetystä muovista, kuten PET-pulloista. Haluan kokeilla huopasäkkiä erityisesti kasvatussäkkinä parvekkeella tai terassilla. Lähin Kotisäkin jälleenmyyjä oli Muurlan tehtaanmyymälä, joten sinne siis oli säkkiostoksille lähdettävä. 


Aikamoinen yllätys kuitenkin odotti Muurlan tehtaanmyymälässä pölyyntyneellä asenteella liikkeellä olevaa vierailijaa. Ei jälkeäkään vanhasta lasidesignista, vaan tuhat neliötä täynnä kivoja Muurlan omia tuotteita, lisenssituotteita sekä ulkopuolisten suunnittelijoiden kanssa yhteistyössä tehtyjä tuotesarjoja. Materiaaleina oli lasin lisäksi emalia, puuta, posliinia, tekstiilejä yms.


Muurlan omaa tuotantoa edustaa esimerkiksi Kultakauden klassikot -tuotesarja, joka on luotu yhteistyössä Turun taidemuseon kanssa. Kultakauden taide kertoi tarinoita Suomesta, loi kansallistunnetta ja identiteettiä ja pohjusti tietä ajatukselle Suomen itsenäisyydestä luomalla omaa, vahvaa kansallista ilmettä. Kultakauden taiteilijat jos ketkä opettivat suomalaiset huomaamaan maamme kauneuden ja erityislaatuisuuden.Kultakauden klassikot -tuotesarjan kantavana ajatuksena on tuoda suomalaista kuvataidetta ihmisten tietoisuuteen ja osaksi jokapäiväistä arkea. Neljä sarjaan valittua klassikkomaalausta edustavat suomalaisuutta puhtaimmillaan. Sarjaan kuuluu kattamiseen ja kodin sisustukseen sopivia tuotteita kuten suomalaisesta koivuvanerista valmistettuja tarjottimia.  Sarjaan valitut teokset ovat Akseli Gallen-Kallelan Pariisin bulevardi sekä Sammon puolustus,  Victor Westerholmin  Lehmiä koivumetsässä  sekä Gunnar  Berndtsonin Kesä.

Lisenssituotteina tehtaanmyymälästä löytyy Vaahteramäen Eemeli, Peppi, Muumit ja Elsa Beskow -emaliastioita. Muurlan ja Vappu Pimiän yhteistyönä on syntynyt Vappu keittiössä -sarja.Lisäksi tehtaanmyymälässä on myynnissä mm. Come to Finland – postikortteja, Tommy Tabermann -runotuotteita, Magisson ja Muurlan yhteistyönä syntyneitä pinottavia viini- ja olutlaseja ja paljon muuta mielenkiintoista. Sekä tietysti niitä Vilikkalan Kotisäkkejä, joiden tähden paikkaan alun perin ostoksille päädyin.


Kuva Vilikkala Trading

Jos suinkin kesäreissuillasi Turku-Helsinki -välillä ajelet, niin suosittelen pitämään tauon Salon Muurlan kohdalla. Kotisäkki -käyttökokemuksiin palataan myöhemmin.

Tämä postaus ei ole tehty yhteistyössä Muurla designin (tai Vilikkala tradingin) kanssa, vaan ihan pelkästään omasta kivan taukopaikan löytämisen  ilosta.

PS. Siis onhan sekä Muurla Designilla että Vilikkala Tradehousella tietysti verkkokaupatkin olemassa; Muurlan täällä ja Vilikkalan täällä..


8 kommenttia:

 1. Mahtavaa, että paikka on uudistunut. Vaikuttaa juuri sellaiselta, johon olisi kiva pysähtyä matkan varrella. Laitan siis tämän muistilistalle.

  VastaaPoista
 2. Muurlan Lasin tehtaanmyymälässä tulee käytyä aina silloin tällöin. Siellä on kyllä myynnissä paljon kaunista. Vilikkala Tradehouse onkin ihan uusi tuttavuus minulle, siihen en ole törmännyt aiemmin. Leppoisaa keskiviikkoa sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita Vilikkalan Kotisäkkejä taidetaan toistaiseksi myydä verkkokaupan lisäksi vasta ihan joissain paikallisissa myyntipaikoissa, mutta näistä voi kyllä tulla vielä hittituote. Mahtavaa, että muovipullojen tapaiselle roskalle keksitään kierrätysmuotoja.

   Poista
 3. Kultakauden klassikot! Olipa kiva kuulla näistä. Tuttu paikka, usein piipahtanut, vaan en viime aikoina. Kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua viehätti erityisesti Westerholmin Lehmät laitumella, ei (minulle) ihan niin tuttu klassikkomaalaus.

   Poista
 4. Muurlan lasin myymälässä olen käynyt vuosia sitten. Näkyy, että tuotteet ovat menneet huimasti eteenpäin. Pitääkin laittaa korvan taakse, mikäli kohdalle osuu. Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni muistaa paikan myös 80-luvun (maailman varmaan matalimmasta) laskettelukeskuksesta... Kivaa loppuviikkoa Liisa!

   Poista