lauantai 10. maaliskuuta 2018

Kukin tyylillään.. kustavilaiskaluston uusi raikas ilme


Tyylihuonekalut eivät ole mun juttuni,  ei yhtään.  Käsiin kuitenkin tipahti jonkinlainen (jonkinlaista uustuotantoako olisi?) kustavilaissohvakalusto, jota oltiin ruman, rispaantuneen ja likaisen verhoilun tähden heittämässä pois. Pelastin  kaluston ajatuksena  modernisoida sitä jollain raikkaalla tai hauskalla verhoilukankaalla.

Kangaskaupassa sain päähänpinttymän printtikankaasta.  Ongelmaksi tuli metrikankaiden riittämätön leveys,  printtikangasta kun ei voi kääntää käytettäväksi pituussuuntaisesti, eikä sauma keskellä sohvaa houkuttanut. Verhoilu verhokapasta


Sittemmin ruokakaupassa silmiin osui Vallilan printtiverhot. Kuinka ollakaan, verhokapan leveys on 2,5 metriä.  Kaksi verhokappaa riittäisi siis koko kaluston uudelleen verhoilemiseen.  Valikoima oli kuitenkin suoria verhoja pienempi. Olisin halunnut Aurajoki-printin mutta sitä oli tarjolla ainoastaan väärän värisenä, joten valituksi tuli Oulu. Hankokin olisi kelvannut jos olisi valikoimista löytynyt..Verhoilu oli yllättävän helppoa, mikäs suoria kappaleita niittaillessa voisi hankalaa ollakaan .. Kangasvalintaankin olen ihan tyytyväinen, näyttää ihan raikkaalle ja pikkaisen modernille. Aika maltillinenhan tämä tuunaus on, ehkä olisi voinut revitellä vähän rohkeamminkin.Kalusto oli ilmainen, verhokappoihin kului  2 x 30 euroa.

33 kommenttia:

 1. Hieno kangas, kovasti sopii modernisointi on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoinen pohtiminen kävi noiden Vallilan kuosien välillä, mutta itsekin samaa mieltä, että hyvä kaupunki tuli valittua :)

   Poista
 2. Todella upea loppu tulos, aivan ihastuttava ❤

  VastaaPoista
 3. Voi että tuli ihanat ja tuo kangas on kyllä niin sopiva jotta saadaan aikaan hiukan modernimpi versio kustavilaiskalusteista. Veikkaanpa että nuo huonekalut on tehty vankilassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin ensin maalata myös puuosat jollain räväkämmällä värillä, mutta kangas raikasti ilmeen ihan riittävästi ilman, että maalia tarvitaan.

   Poista
 4. Hauskat! Erityisesti tykkään sohvan selkänojasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoinen sovitteleminen oli palasissa, että saatiin kaksi verhokappaa riittämään, siksi käytännön syistä selkänojassa niin paljon `taivasta`, mutta ihan hyvä noin.

   Poista
 5. Onpa hieno idea! Ja toteutuskin näyttää todella hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niittipyssy on melkoisen näppärä työkalu.

   Poista
 6. Wau, olen jotenkin ajatellut, että verhoilu olisi kauhean vaikeaa. Pitää varmaan uskaltautua itsekin kokeilemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläisestä projektista oli hyvä aloittaa, kun ei tarvinnut ommella kangasosia ja suorat kappaleet verhoutuivat kivasti niittipyssyn kanssa.

   Poista
 7. Oih miten upea lopputulos, niin kauniita! Ihanan keväinen tuo kangas:) Mukavaa talvipäivää♥

  VastaaPoista
 8. Vau mikä idea, ja hurjan hieno lopputulos!

  VastaaPoista
 9. Hurmaavasti toteutettu raikastus! Ihana idea! ❤

  VastaaPoista
 10. Hauska idea! Minusta juuri tuo printtilangas sopii hauskasti tyylihuonekaluun.

  VastaaPoista
 11. Tosi kaunis lopputulos! Taitavasti toteutettu. Hyvää alkanutta viikkoa! P.s. blogissani on käynnissä kiva messulippuarvonta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvää alkanutta viikkoa, kevättä kohti..

   Poista
 12. Tulipa todella kaunis lopputulos :) Modernisoitua todella hienosti!!!

  VastaaPoista
 13. Tulipa upea! Hauskan erilainen lopputulos.

  VastaaPoista
 14. Istut nyt sitten Pikisaaressa ;) Pikisaari on Oulun edustall aoleva saariryhmä, missä on ollut teollisuutta 1700-luvulta lähtien: pikiruukkeja, laivavarveja, viinanpolttimo, konepaja, villa- ja emalitehdas, saha. Nyt Pikisaarten alue on idyllinen puutaloalue, missä asuu paljon taiteilijoita, näyttelijöitä, käsityöläisiä. Ihanan paikan siis valitsit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kas, enpä olekaan koskaan käynyt. Pitänee varmaan ottaa tavoitteeksi käydä paikalla myös livenä :)

   Poista
 15. Miten loistava idea ja niin mainio tuo printti!:)

  VastaaPoista