torstai 8. helmikuuta 2018

Pakkopullaa
Pakko saada pullaa!


Eilen iski mahdoton pullan mieliteko. Koska leivonta ei edelleenkään ole suurimpia vahvuuksiani, piti jälleen yllyttää aviomies mukaan tekemään leivonnan tekninen osuus eli mittaaminen ja ajanotto.  Perusbostonpulla muuntui Nutella-versioksi täytteen avulla, joka on sekoitus Philadelphia-tuorejuustoa, Nutellaa ja fariinisokeria. Toskakuorrutuksella täydennettynä pullasta tuli kivasti pähkinäinen ja juuri sopivasti tahmainen iltaherkku.Tämä Vintagentti-blogin kirjoittaminen on viime aikoina tuntunut pikkuisen pakkopullalle. Ideoita ja to-do -listoja olisi vaikka miten paljon, mutta ei ole sisätiloja kummoisellekaan tuunaus- ja harrastustoiminnalle. Ulkona lumihangessa tai vähintään pimeässä juttujen duunaaminen ei houkuta sitten yhtään. Ja jos ja kun aikaansaannoksia olisi esiteltäväksi niin viimeistään kuvien ottaminen osoittautuu sietämättömän pimeäksi puuhaksi.   Silti ajoittaisesta tahmaisuudesta huolimatta haluan edelleen harrastaa blogin kirjoittamista. Haluan pitää Vintagentin hengissä ja hyvinvoivana, koska tiedän että valoisammat ajat ovat ihan kohta koittamassa.

Niinpä siis täten on aika ilmoittaa Vintagentti-blogin karistavan nyky-yhteiskunnan suorituspaineet harteiltaan ja siirtyvän tästä eteenpäin muinaisen agraariyhteiskunnan rytmiin. Silloin  kun valo on vähissä, silloin Vintagentissa  siirrytään toimimisen sijaan tuumimisen, suunnittelun ja puhdetöiden kauteen.  Vaan sitten kun olosuhteet ovat suotuisat ja päivät pitkiä ja valoisia ja energia korkealla,  silloin ollaan täälläkin (toivottavasti) jälleen aktiivisia ja aikaansaavia.  Silloin tehdään ja toimitaan, postataankin vaikka monta kertaa viikossa jos sikseen tulee.

Siispä nyt kannan nutellapullan sohvapöydälle, keitän kahvit, vedän villasukat jalkaan ja kaivaudun sohvatyynyjen keskelle viettämään lepokautta.  Tänne palataan sitten kun hyvältä tuntuu; ehkä se on ensi viikolla tai ensi kuussa,  kuka tietää…  

14 kommenttia:

 1. Herkullisen näköinen kakku! Varmasti välillä on hyvä pitää taukoa ja jatkaa sitten, kun taas siltä tuntuu. Mukavia talvipäiviä! P.s. blogissani on käynnissä kivan hemmottelupaketin arvonta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana talvipäivä onkin tulollaan! Ensimmäisiä kevään merkkejäkin jo aistittavissa.

   Poista
 2. Minulla iski juuri hirveä pullanhimo :) Näyttääpä ihanalta leivonnaiselta, ehkäpä kokeilen. Nautinnollista agraarikauden aikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talviaikaan jotenkin passaa semmoiset perinteiset hiiva ja kohotus -leipomukset.

   Poista
 3. Tulin vierailulle tänne blogiisi ja Wau, tämä blogisi on kerrassaan ihastuttava, täällä on laidasta laitaan kaikkea ihanaa luettavaa,jatka samaan malliin:)
  Ihanaa alkavaa kevättä sinulle!
  T: Satuli Puuhastellessa blogista!
  Ps. Kokeilitko pataleivän valmistusta?..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa, kiva kun löysit tänne. Motivoin isännän kokeilemaan pataleivän tekoa ja tänään aamulla nautittiin tuoreesta leivästä, olipa hyvää. Tehdään toistekin :)

   Poista
 4. Suunnitelnasi on kerrassaan loistava. Rentoa ja mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 5. Oi mitä namia! Minulla oli suuret suunnitelmat leipoa laskiaispullia,mutta migreeni vei halut. Kun tokenin, mieheni olikin jo hoitanut homman, ja paistanut kaupan pakastealtaan pullia pellillisen, joten laskiaspullia saadaan. Suututtaa vähän, koska olin niin valmistautunut leivontasessioon, mutta hyvä näinkin.
  Oikein mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsit, laskiaissunnuntai siis olikin eilen jo....? Suunnitelmia oli minullakin, meinasin tehdä dummlepullia. Noh, ensi viikonloppuna sitten vaan...

   Poista
 6. Herkullisen näköistä, nam :) Bloggaaminen ei saa olla pakkopullaa, vaan bloggaa silloin, kun siltä tuntuu. Minäkin postailen joskus enemmän ja joskus vähemmän, ihan fiiliksen mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Nämä itse itselleen asettamat odotukset on niin syytä saada karistettua! Fiiliksellä mennään..

   Poista