Hae tästä blogista

lauantai 7. tammikuuta 2017

Saippuakuplatko muka vain kesäkivaa?


Löysin Ruususuu ja Huvikumpu –blogista idean puhaltaa pakkasessa saippuakuplia. Jotta kuplat jäätyisivät,  tarvitaan yli kymmenen asteen pakkanen.  No semmoista harvinaista herkkua oli täällä eteläisessäkin Suomessa eilen tarjolla, joten ei kun puhaltelemaan..


Jos haluaa edes yrittää kuplien pysyvän ehjinä laskeutuessaan ilmalennolta, eivät vesi ja nestemäinen saippua yksistään riitä.  Joukkoon tarvitaan jotain sidosainetta. Koska muusta hauskanpidosta oli kaappiin  jäänyt valmiiksi tilkka apteekista ostettua glyserolia, valmistin kuplaveden Ruususuu ja Huvikumpu blogin ohjeella. Eli otetaan saman verran glyserolia ja astianpesuainetta. Lisätään noin tuplasti edellisten yhteisen määrän verran vettä.  Lopuksi lisätään vielä teelusikallinen siirappia tai sokeria.  Sekoitetaan varovasti! Ei kuplia vielä tässä vaiheessa...

   


Kuplapuhaltimeksi käy melkein mikä tahansa ympyrä, minä taivutin puhaltimen pätkästä rautalankaa. Muovipullon katkaistu kaula voisi olla myös aika toimiva puhallin.

Hitsit, että on kärsivällisyyttä venyttävää puuhaa tuo saippuakuplien puhaltelu. Haastetta lisäsi, että halusin jäätyneitä kuplia koristamaan ovensuussa olevaa havuasetelmaa, joten sen yläpuolelle päädyin kuplia puhaltamaan. Järestään kaikki isot kuplat poksahtivat havuille laskeutuessaan, mutta pieniä jääkuplia sain sinnikkäällä puhkumisella sentään joitain aikaiseksi.  


Kupla puhkeaa


Vaihdoin kuplien suunnitelluksi laskeutumisalustaksi puutarhapöydän ja johan alkoi muutama isompikin kupla laskeutua poksahtamatta.  Isot kuplat jäivät kuitenkin kuvaamatta, kun hämärä alkoi jo laskeutua. Optimistisesti kuvittelin kuvaavani kauniit jääkuplani aamulla, mutta sehän sitten valkeni huomattavasti lauhempana ja lumisena. Kuplat olivat puhjenneet…


Nyt kun aiheeseen  päästiin, niin saippuasta ja kuplasta  varmaan pikapuolin vähän lisää, populaarikulttuurin puolelta….

Confused?

You won't be after the next  episode of Soap.

2 kommenttia:

  1. Onpa hauskoja :) Kiitos ohjeesta ja hyvää viikonloppua tv Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on sellaista laiskan talvipäivän päätöntä puuhaa.. Kivaa kuitenkin. Hyvää viikonloppua!

      Poista