Hae tästä blogista

perjantai 11. elokuuta 2017

Teetä diy-tarjottimella


Melkein meidän kotinurkilla Perniössä on jo usean vuoden ajan toiminut vanhaan rautatieläisten saunarakennukseen remontoitu kesäkahvila Opaliina. Jostain täysin käsittämättömästä syystä emme olleet siellä koskaan vierailleet. Vielä kummallisemmaksi asian tekee, että ihan vieressä on kuuluisa Maurin makasiini -osto ja myyntiliike, senkin olen onnistunut kiertämään, omituista.  Maurin makasiini näkyi jo ulkopuolelta katsottuna olevan sen verran piukassa kaikenlaisia mielenkiintoisia aarteita ja omituisuuksia, että täytyypä pikapuolin tehdä uusi matka Perniöön asemanseudulle.

Vaan nyt on sentään Opaliina viimein löydetty, eikä ihan heti pääsekään unohtumaan, ampaisi suoraan henkilökohtaiselle kesäkahviloiden top3-listalle.

Opaliinan mansikkainen pavlova.

Opaliinan kaunis ympäristö, kesäisen herkkä kattaus ja herkulliset tarjoilut pistivät miettimään, että voisihan tuota itsekin kotona vähän enemmän panostaa kahvi- ja teetaukoihin. Että ihan kattaisi kahvihetken sen sijaan, että hörppii mukillisen toisensa perään.. Kesällä (tai itseasiassa ihan aina) kahvi ja tee on parasta ulkona juotuna. 


Kivan kahvihetken toteutus tarvitsee siis logistiseksi tueksi tarjottimia. Kaksi vanhaa kaatopaikkakuormasta pelastettua rumilusta saivat uuden elämän parilla eurokankaan tilkkulaarista ostetulla kangaspalalla ja decoupagella. 


Varsinaista decoupage-lakkaa en ole enää aikoihin raatsinut ostaa, vaan kiinnitin kankaan tarjottimen pintaan vesi-liimaseoksella (noin puolet vettä ja puolet erikeeperiä). Hyppäsin myös yhden välivaiheen yli ja asetin kankaan tarjottimen päälle ja sivelin pensselillä kankaan oikealta puolelta eli pinnan päältä. En siis sivellyt kangasta ensin liimaseoksella nurjalta puolelta ja sitten asetellut tarjottimen pinnalle.


Tea is liquid wisdom. – AnonymousTarjottimien kuivuttua käyttökuntoisiksi osui kauppareissulla silmiin teerakkauspakkaus.  Löysin nimittäin Prisman Tesco-valikoimista Vanilla Chai Latte -teetä, arkisesti ihan pussiteenä kylläkin.  Intialainen Chai Lattehan on kardemummalla, kanelilla, inkiväärillä ja/tai aniksella maustettua mustaa teetä, joka haudutetaan pitkään ja tarjotaan kuuman maidon kera. Kyllä nyt kelpaa kattaa iltatee terassille.

Bread and water can so easily be toast and tea8 kommenttia:

 1. Tarjottimissa on jotain kiinalaista henkeä. Ne ovat kuin piste iin päälle teehetkiin. Ihan loistava muutos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Kuvittelin etsiväni tilkkulaarista jotain hyvin graafista ja suomalaista kangasta, mutta ihan toisenlaista tunnelmaa lähtikin mukaan.

   Poista
 2. Aivan ihanat tarjottimet!
  Kiitos tee vinkistä.
  Kivaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tee on myös kiva joulujuoma. Mukavaa viikkoa!

   Poista
 3. Tulipas noista tarjottimista ihanat! <3 Olet saanut kankaan tosi siististi kiinnitettyä kun ei ole rypyn ryppyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kangas oli sopivasti ohutta ja paljon paljon helpompaa kuin nuo serveteillä koristelut. Sekin etu vielä, että nopeasti kun toimi niin pystyi vähän mallailemaankin kangasta hyvin paikoilleen.

   Poista
 4. Miten sait taiteltua kankaan alapuolelle siististi?

  VastaaPoista
 5. Voi, miten kauniita kuvia. Ja hyvin onnistuneet tarjottimet. Kiitos teevinkistä, täytyy käydä tsekkaamassa meidän Prisma. Pussitee on joskus loistava arjen pelastus, vaikka useimmiten haudutettu tee on ehdoton. Mukavia teehetkiä sulle vähän syksyisemmässäkin säässä!

  VastaaPoista