Hae tästä blogista

torstai 25. toukokuuta 2017

Keisarinnan uudet vaatteet

eli elämäni copycattina vol II
Koristelin aikoinaan valkoisen tarjoilukulhon mustasta dc-fixin jämäpalasta leikatuilla palloilla (täällä).  Innoissani jaoin linkin jossain fb:n askarteluryhmän keskustelussa, missä kysyttiin helppoja ja halpoja vinkkejä  perusastioiden tuunaamiseen.  Mainitsin että kylläpä lopputulos muistuttaakin paljon erästä Marimekon kuosia, vaikken siihen mitenkään tietoisesti ollutkaan pyrkinyt.  Ja voi sitä kuran määrää mitä niskaan alkoi sataa.  Linkin alle kehkeytyi vilkas keskustelu siitä miten moraalitonta on tehdä tämänlaisia kopiotuotteita ja pyrkiä niiden avulla esiintymään sukulaisilleen ja tuttavilleen rikkaampana kuin oikeasti on.  Että tällaiset diy- tuotteet syövät oikeiden designtuotteiden jälleenmyyntiarvoa.  Että miksen voi keksiä jotain ihan omaa, sen sijaan että käytän  jo olemassa olevaa kuviota.


Eipä tässä siis voi muuta kuin pyytää nöyrästi anteeksi siltä taholta joka omistaa tekijänoikeudet mustaan palloon ja toivoa ettei kukaan meillä kyläilevä henkilö vaan erehdy luulemaan kontaktimuovista leikatuilla palluroilla koristettua astiaa `oikeaksi arvoesineeksi`, paratkoon.

Oops I did it again…
Vaan opinko läksyni? No nähtävästi en! Nimittäin nyt yllätin itseni tuunaamasta puuhelmillä kirppikseltä parilla eurolla ostettua metrin korkuista kynttilänjalkaa. Helmet ovat päätyneet meille talteen erään askartelukaupan lopetuksen yhteydessä. (Hups,  tulipa käytettyä turhan hienostelevaa ilmaisua. Suoraan sanottuna helmet on siis dyykattu roskalavalta.) Kynttilänjalan maali on tuubin loppu olkkarin pöydän maalauksesta (täältä).  


Pujotettuani helminauhoja kynttilänjalan ympärille , alkoi lopputulos huolestuttavasti  muistuttaa erästä Suurta Suomalaista Designtuotetta eli Keisarinnaa. Auts! Anteeksi Aarikka. Ja anteeksi kaikki ne jotka ovat ostaneet Aarikan Keisarinna-tuotteita ja pelkäävät nyt omien designtuotteidensa arvonalenemaa. Siispä:


`Sori mä oon pahoillani kaikest`. 

Sori näist  palloist ja helmist ja sanoista ja aatteist.  Sori jos luulitte että meil on kaapit täynnä disainii. Sori Britney,  sori Fintelligens, sori se roskalavan tilannut jonka puuhelmet ei päätyneetkään kaatopaikalla. Sori. 

`Joo en saa yöllä nukuttuu. Niin paljon mua kaduttaa`.

Loput helmet `varastoituna`  seinälle säilöön..

Vaan ei hätää,  vähänkin lähempi tarkastelu kyllä paljastaa ettei tässä  ole kyse mistään  `oikeasta`  kopiotuotteesta tälläkään kertaa.

15 kommenttia:

 1. Kiitos päivän parhaista naurunpyrskähdyksistä :D

  VastaaPoista
 2. Ei hyvää päivää :D Minäkin olen tuotoksillani päässyt oikein keskusteluihin. Ja tatuointiani mietittiin ihan vauva palstalla asti....Jatka vain samaa rataa, upeita töitä teet ja tämä diy homma on juuri sellaista, että voi napata ideoita kalliista merkkituotteesta ja tehdä omannäköisen omana versiona...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kyseenalainen blogimerkkipaalu; pääsy vauva-palstan keskusteluihin..

   Poista
 3. Tää oli hauska ja oikea piristys alkavaan päivään. Vai kopioita, voi hyvänen aika sentään! Minusta tuunailusi ovat kivoja ideoita.

  VastaaPoista
 4. Joopa joo, kyllä ihmiset monenlaisesta viitsivät suuttua. Minusta on eri asia tehdä "kopio" omaan käyttöön kuin myydä niitä sitten eteenpäin. Lisäksi ei taida tosiaan mustaan palloon olla kellään copyrightiä.

  Hauskoja tuunauksia molemmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huvittavia ylilyöntejä tuntuu olevan koko some-maailma tulvillaan nykyään. Pakko kuitenkin myöntää, että minä tykkään silloin tällöin pikkaisen sekä provosoida että provosoitua...

   Poista
 5. Olikin hauska postaus :) Joo niitä mielensäpahoittajia kyllä löytyy. Kyllä minäkin olen inspiraatioita saanut niin Marimekolta, Aarikalta kuin Pentikiltäkin ja hyvällä omalla tunnolla askarrellut. Kauniita lopputuotoksia sinulla kuitenkin :)

  VastaaPoista
 6. Suorastaan lumoudun näistä sun diy-projekteistasi ja tää mahtaisi olla myös mun mahdollisuus saada oma Keisarinna ♥ Ellei sitten toivota sitä häälahjaksi ;)

  Loppuriimit on ihan mielettömät! Alkuperäisen biisin suurkuluttajana tää todella nosti hymyn huulille näin perjantai-iltana :D

  VastaaPoista
 7. Hitsi, kun tää nauraa täällä ääneen!!!

  VastaaPoista
 8. Kyllä huvitti täälläkin, kaikenlaisia "kyllä minä niin mielenipahoitin-tyyppejä" liikkuukin somessa mutta tyylisi käsitellä asiaa on hauska!Ja sen lisäksi nerokkaita tuunauksia <3

  VastaaPoista