Hae tästä blogista

sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Diy; Terassipöytä valoisaks kevääks, lämpimäks suveksIhana huhtikuinen aurinko ja lämpö!

Pihahommia tulikin sitten paiskittua läpi viikonlopun.
Jos ihan totta puhutaan niin aurinkoakin enemmän meitä taisi ulkotöihin vetää sosiaalinen paine; meidän piha saattaa vähän erottua epäedukseen naapureiden hoidettujen tilusten keskellä.  Vaikka kukaan ei ole sentään tähän mennessä ilmiantanut meitä ympäristörikoksesta, oli korkea aika siistiä ja somistaa ulkotiloja sekä haravoida maata näkyviin.Ensimmäisenä pystytettiin terassikatos.  Terassin viime vuotinen pöytä oli talven yli varastoituna ulkona pressun alla eikä vetinen sää ollut tehnyt sille yhtään hyvää, vaan pöydän vanerilevy oli esille kaivettaessa kuprulla ja pilkullinen.  Mies rakensi uuden terassipöydän parista höyläämättömästä lankusta ja kahdesta Ikean pukkijalasta, jotka jäivät opiskelijalapsen muuton yhteydessä ylimääräisiksi. Esitin tilauksen myös samaa sarjaa olevista istuinpenkeistä, mutta ne jäävät suosiolla ensi viikonlopun hommiksi.Ulko-oven vieressä oleva puulaatikko sai päälleen keväisen asetelman, joka koostuu tiilenpaloista, kiuaskivistä, rikkinäisen saviruukun osista ja lasipurkkeihin tiputetuista narsisseista.Joku innokas lumenluoja on talven aikana onnistunut rikkomaan pari saviruukkua, toiseen niistä siirtelin mehikasveja.Äänestämässä käymisen jälkeen ehdin hyvin vielä lähimetsään kuvaamaan pajunkissoja ja sinivuokkoja. 


Kesäkauden ensimmäiset terassikahvit juotiin uuden terassipöydän ääressä juustopiirakan kera.Yksi juttu jäi tänä(kin) vuonna vaivaamaan; miksi meillä ei käy virpojia ?? Varauduin pikkunoitien vyöryyn ostamalla suklaamunia vähintään kymmenelle ja vain yksi ainoa pikkunoita kävi ovella. Tiedän siis millä tänään herkuttelen, suklaaövereiltä ei kykene välttymään…. 

Ensi vuonna pystytän `Virpojat tervetulleita` -kyltin oven viereen.

EDIT: Osallistun tällä postauksella Pieni Lintu -blogin Huhtikuu-makrotexhaasteeseen. Käy linkistä kurkkimassa miten erilaista voikaan kevään eteneminen olla eri puolilla Suomea..

10 kommenttia:

 1. Toi kyltti-idea on hyvä, niin virpojat tietää millä ovella kannattaa kolkutella. Itse yritän pysytellä ihan hiljaa kotosalla piilossa kun en ole varautunut virpojiin, enkä halua käydä ovella ketromassa että ei täältä mitään tipu.
  Haravointi on hyvällä alulla, mutta voi olla että vielä naapurit alkaa pyöritellä silmiään ennen kuin kaikki lehtikasat on saatu tungettua kompostoreihin (ne kun on vielä ihan jäässä, joten niitä ei saa vielä käännettyä/tyhjennettyä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi kuormallinen lehtiä yms muuta haravointitavaraa kuljetettu kaatikselle, mutta vielä olisi tarve ainakin toiselle kuljetukselle, huh.

   Poista
 2. Meillä päin käy virpojat vasta tänään. Saapa nähdä, tuleeko kukaan. Hienon pöydän miehesi teki. Täällä ei vielä pääse tekemään pihatöitä, sillä lunta maassa ja koko ajan nytkin tulee lisää. Hyvää pääsiäistä tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä, luulin että koko Suomessa sama perinne palmusunnuntaina virpomisesta. Taas tuli todistettua, että Suomi on iso maa. Täälläkin yritti takatalvi ja lumipyry yllättää, mutta suli ihan hetkessä ja taas on maa näkyvissä.

   Poista
 3. Asetelma näyttää ihanan runsaalta! Minä en ole juonut vielä porraskahveja... liian kylmä jotenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen juotiin terassikahveja mökin aurinkoisella seinustalla ja kuvittelin jo, että on kevät.. kunnes hetken kuluttua saatiin lumipyry niskaan ja palattiin takaisin talviaikaan. Tänään ei ole ollut ajatustakaan pihakahveista, kaunista ikkunasta katsottuna mutta oikeasti jäätävän kylmä ilma.

   Poista
 4. Tuli kirjoituksestasi mieleen, että aikanaan naapuri lähetti poikansa kysymään, voisiko hän leikata ruohomme... ;)

  Ihana huhtikuun aurinko! Valitettavasti viime päivinä on tuntunut, että aurinko on menettänyt tehoaan, ainakin täällä Hgissä on ollut niin jäätävää!

  Herkullisia kahvihetkiä tuon upean pöydän äärellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, tarjous josta ei voi kieltäytyä? Viime päivinä on tosiaan ollut jäätävän kylmää hetkittäisestä auringonpaisteesta huolimatta.

   Poista